30 Ιανουαρίου, η γιορτή των 3 Ιεραρχών, η γιορτή των γραμμάτων και της μόρφωσης

Η μόρφωση δίνει φτερά

“Το δώρο της μόρφωσης είναι η δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, να συσχετίζουμε γεγονότα και να συνδυάζουμε πληροφορίες, να «διαβάζουμε» πίσω απ? τις λέξεις, να προβλέπουμε το μέλλον στηριζόμενοι στη γνώση του παρελθόντος και στην ρεαλιστική θεώρηση του παρόντος, να καταλαβαίνουμε πότε κάποιος μας κοροϊδεύει ή μας λέει ψέματα? πάνω από όλα, να μην χρειαζόμαστε κανέναν να μας πει τι να κάνουμε. Το δώρο της μόρφωσης είναι η κριτική σκέψη.
Θα συμφωνήσω πως είναι μακροχρόνιο project η μόρφωση, δύσκολο, επίπονο και πολύ μα πολύ απολαυστικό?. Γι? αυτό ο μοναδικός λόγος που αξίζει να το επιχειρήσετε είναι ο εξής: Να μορφωθείτε για να σκέφτεστε μόνοι σας. Οι μη μορφωμένοι σκέφτονται αυτό που τους έχουν υποδείξει. Οι ανεπαρκώς μορφωμένοι σκέφτονται αυτό που τους έχουν υποδείξει πιστεύοντας ότι το σκέφτηκαν μόνοι τους. Σκλάβοι όλοι τους.

Μόρφωση θα πει Ελευθερία. Αν ψάχνετε ένα κίνητρο για να μορφωθείτε, λοιπόν, θα σας έλεγα να το κάνετε για να ζήσετε ελεύθεροι!”

Απόσπαμα ανάρτησης της Δρ. Μαρίνας Ψιλούτσικου Εντ. Λέκτορας Οικ. Παν. Αθηνών-Συγγραφέας όπου καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η αξία και η δύναμη της μόρφωσης
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 1ο πλαίσιο ---> το όνομα σας (*)
Το 2ο πλαίσιο ---> το email σας π.χ. mail@provider.net (*)
Το 3ο πλαίσιο ---> διεύθυνση ιστοτόπου π.χ. www.site.com
Το 4ο πλαίσιο ---> τα σχόλια που θέλετε να καταχωρήσετε