Το Χωριό Μας

grnew_2

Ο τόπος που ζούμε βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται στην Βορειοανατολική Ελλάδα, στο Νομό Ροδόπης, ανήκει στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και το χωριό μας ονομάζεται Ίσαλος.

Το χωριό μας απέχει 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης, την Κομοτηνή, και βρίσκεται στο μέσο του Θρακικού κάμπου. Στο βορρά βλέπουμε την οροσειρά της Ροδόπης, που άλλοτε είναι χιονισμένη και άλλοτε καταπράσινη. Στα ανατολικά και νότια του χωριού περνάει ο ποταμός Λύσσος που διασχίζει όλο το νομό μέχρι να φτάσει στη θάλασσα, στο Αιγαίο πέλαγος. Είναι γεμάτος δέντρα, με καθαρά νερά και πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Έξω από το χωριό μας περνάει η σιδηροδρομική γραμμή και πολλές φορές παρατηρούμε τα τρένα που περνούν, προσέχοντας, φυσικά, να μην πλησιάζουμε πολύ κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.

Στο χωριό μας κατοικούν περίπου 600 κάτοικοι που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και παράγουν βαμβάκι, μπάμιες, καπνά και σιτάρι. Ορισμένοι ασχολούνται και με την κτηνοτροφία εκτρέφοντας κυρίως πρόβατα. Στο χωριό μας υπάρχουν τρία καφενεία, ένα σχολείο, ένα τζαμί, ένα ξυλουργείο και ένα σιδηρουργείο και ένα γήπεδο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα!!! Στην παιδική χαρά, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, τα παιδιά περνάνε ευχάριστα όλα τα απογεύματά τους.

Αυτός είναι ο τόπος μας και τον αγαπάμε όσο κανέναν άλλον!!!


 

satelite-isalosΓεωγραφικές Συντεταγμένες: 41° 03? 30,60?? βόρεια και 25° 27? 02,50?? ανατολικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το 1ο πλαίσιο ---> το όνομα σας (*)
Το 2ο πλαίσιο ---> το email σας π.χ. mail@provider.net (*)
Το 3ο πλαίσιο ---> διεύθυνση ιστοτόπου π.χ. www.site.com
Το 4ο πλαίσιο ---> τα σχόλια που θέλετε να καταχωρήσετε